Cerca:

Translate

diumenge, 24 de novembre del 2013

Caçatalents de la xarxa

Content Curator o els Intermediaris

http://www.finsmes.com/wp-content/uploads/2013/07/scoopit_bg-white.png

Descripció

Com tantes altres a comentar, Scoop.it és una eina en xarxa que pot esdevenir important alhora d'enviar i rebre informació. En aquest cas, es tracta d'un curador de continguts. Això significa que ens serveix per a seleccionar i comentar pàgines i compartir-ho amb aquells que ens segueixin. El funcionament és bastant simple. Nosaltres creem carpetes en les quals agruparem les diferents publicacions o post que compartim segons la temàtica o topic. Per trobar publicacions que ens interessin i vulguem compartir, aquesta eina ens permet subscriure'ns a les pàgines que ens interessin, mitjançant els codis RSS, i a topics d'altres usuaris i se'ns notificarà quan hi hagi noves publicacions. També podem introduir paraules clau en el seu cercador per a poder trobar notícies o articles del nostre interès. Bàsicament consisteix en cercar, filtrar, agrupar i compartir la informació que trobem rellevant de la xarxa. Veient-ho de manera esquemàtica, seria així:






 

Reflexió

En el nostre present, en l'actualitat, l'allau d'informació és brutal. Contínuament rebem informació nova per totes bandes i mai havíem tingut accés a tanta informació. Lamentablement, també hi ha molta informació que no ens interessa i que ens arriba de la mateixa manera fent que la informació realment rellevant quedi amagada. És el concepte anomenat toxiinformació: L'ésser humà mai havia tingut accés a tant, essent tant desconeixedor del que l'envolta. Mai havia estat tant acompanyat, alhora d'estar completament sol. Aquestes paradoxes són les que caracteritzen la societat en la que vivim. Per això, eines com Scoop.it que ens permeten seleccionar la informació rellevant són gairebé imprescindibles. D'aquesta manera podem seleccionar i mostrar la informació que realment volem en la profunditat d'un univers virtual.

Aplicació al món real

Ja hem vist per a què ens pot servir una eina com Scoop.it i la curació de continguts. I és que aquesta pot ser una gran arma en el món en el que vivim. Segons el nostre parer, tot i que tothom hauria de tenir prou esperit crític per a poder seleccionar informació, i més ara, algunes persones haurien de ser-ne expertes. Òbviament, la primera professió que ens ha de venir al cap és la de mestre. Un mestre ha de saber ser crític i saber quina informació és realment rellevant per a ell i els seus alumnes, però també ha d'ensenyar a aquests ha ser realment crítics. Ja que, com hem dit abans, l'esperit crític hauria de ser una competència amb molta transcendència alhora d'educar en la nostra societat. Altres professionals també han de saber ser curadors d'informació, com els periodistes o els polítics. Ser un bon curador d'informació és essencial per a una persona influent en la societat, sempre deixant que la resta també ho siguin.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada